1. Klip vægen til hver gang, inden du tænder lyset. Ideelt, skal vægen helst være ca. 0,5 cm lang. Du kan sagtens bruge en almindelig saks, men hvis vægen er for dybt nede i lyset, så vil det bedste være at bruge en speciel lysesaks (kommer snart). Den rette længde på vægen vil forlænge den tid du kan nyde lyset brænde, samt vil gøre at du undgår en for stor flamme på lyset. Hvorfor er det bedre at klippe vægen til, før du tænder lyset, og ikke efter lyset har været tændt? Hvis du klipper vægen til, når voksen er hård så er der ingen farer for at vægen tippes til siden. Klipper du dog vægen til lige efter, at lyset har været tændt, så vil voksen være flydende, og risikoen for at vægen vælter eller drukner er større. Det er også vigtigt at være opmærksom på om vægen står lige og befinder sig i midten af lyset – hvis vægen falder ud til siden, så ret den op imens voksen stadig er flydende.

  2. Lad voksen opløses over hele overfladen, specielt første gang (efterlad et mellemrum på 0,5-1 cm fra kanten af de fritstående lys og også på lanternelysene). Den bedste er at tage 1 time af lysets brændetid for hver 2,5 cm af diameteren/bredden af lyset. Voks har dets ”hukommelse”, så dit lys vil altid smelte, som det gjorde første gang. Dette betyder, at hvis du ikke giver lyset nok tid, så vil et smalt hul udforme sig i midten af det. Hvis du læser dette, og hullet allerede har formet sig, så er intet for sent endnu. Hvis hullet ikke er for stort, kan du brænde lyset i længere tid næste gang og sidevæggene vil opløse sig.

  3. Sluk lyset på en korrekt måde. Den bedste måde, at slukke et lys på er med en lyseslukker. Man kan dog også slukke lyset i beholderen ved at sætte låg på - dette vil dræbe ilten. På denne måde vil du undgå røg fra vægen – nogle gange kan den brænde helt ud. Derudover, vil du undgå en ubehagelig lugt efter slukning af flammen.

  4. Undgå at placere lyset i områder hvor det trækker eller i åbne vinduer – det er bedre at lade duften blive i rummet :-) Dette er specielt vigtigt hvad angår fritstående lys – takket være dette, vil lyset brænde jævnt.

  5. Sidst, men ikke mindst – sikkerhed. Brænd ikke lyset i mere end 4 timer ad gangen. Det er bedst at bruge en time af brændetiden for hver 2,5 cm af diameteren/bredden af lyset. Ellers risikerer du at din væge bliver for lang, eller at flammen bliver for stor. Dette kan forårsage, at lyset brænder ujævnt. Lad ikke alt voks i beholderen opløse sig. Dette er meget vigtigt – opvarmet glas kan gå itu og vægen kan risikere at drukne. Sæt lyset på en overflade et sikkert sted. Efterlad aldrig et lys uobserveret i længere tidsperioder.

Og husk – disse er blot tips (undtagen sikkerhedsforholdsreglerne – det er bedst ikke at undervurdere disse :-) ). Selvom der skulle være noget du ikke har gjort helt rigtigt indtil nu, så betyder dette heller ikke at du har gjort noget forkert – så længe du nyder lysene brænde.

Vi opfordrer også til at lyse-beholderne får endnu et liv efterfølgende. Beholderne kan efterfølgende bruges til eksempelvis at opbevare ting, såfremt de vaskes op inden. Beholderne kan også sendes tilbage til os. For hver beholder du sender tilbage til os, vil du modtage en kupon, som kan bruges i vores online shop. Glem ikke, at inkludere din e-mailadresse.